Солона ікра червоної риби форелі зерниста в домашніх умовах

Як смачно зробити Солона ікра червоної риби форелі зерниста в домашніх умовах простий покроковий рецепт швидко. Куди її використовувати навіть писати не буду. Вона хороша і на бутерброд, і в салат.

Інгредієнти

Якщо у вас менше ікри, перерахуйте інгредієнти

ікра форелі – 410 р
кип’ячена вода – 1 літр
сіль – 70 р
масло рослинне – 1,5 ст. л.

Солона ікра червоної риби форелі зерниста в домашніх умовах покроковий рецепт

1. У миску налити 1 літр гарячої води приблизно 40-50 градусів. Додати 1 ст. л. солі, ретельно перемішати до її розчинення. Викласти в солоний розчин ікру. Залишити на 5 хвилин. Потім прибрати всі плівочки. Берете шматочок, кладете на долоню і акуратно растираете.

2. Ікринки легко відходять, плівка залишається. Потім ікру промити в проточній воді. Підготувати солоної розчин. В 1 літрі кип’яченої водою розчинити сіль. Перекласти туди промиту икру.

3. Залишити для просолення на 15 хвилин. Злити розсіл. Обсушити ікру паперовим рушником. Додати рослинне масло. Перемішати і розкласти ікру в чисті банки. Прибрати в холодильник на пару годин і можна вживати в їжу. ⠀

4. ‼️ Щоб продовжити термін зберігання ікри, заберіть її в морозилку. Перед використанням розморозьте заздалегідь через холодильник.

Відео рецепт 👇