Запечені баклажани віялом з помідорами, сиром і часником в духовці

Смачно, і як гарнір і як самостійне пп блюдо! Як смачно зробити Запечені баклажани віялом з помідорами, сиром і часником в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

2 баклажана,
2 свіжих помідора (середніх)
250 г сиру Моцарелла (або Адигейський, або сулугуні),
200 р перетертих томатів
3-4 зубчики часнику
1/2 ч. л. італійських трав
5-6 порізаних листочків базиліка
1,5 ч. л. цукру
сіль і чорний перець за смаком
1 ст. л. оливкової або рослинного масла

Запечені баклажани віялом з помідорами, сиром і часником в духовці покроковий рецепт

1. Баклажан вимити, обсушити. Розрізати уздовж віялом, не дорізуючи до кінця плодоніжки. Посолити і залишити на 20 хвилин. Обсушити баклажани з допомогою паперових рушників і перекласти на деко застелений папером для випічки. Духовку заздалегідь розігріти до 180 °C.

2. Для томатного соусу на сковороді розігріти 1 ст. л. оливкового масла і додати протерті томати, часник, цукор, сіль, перець, італійські трави і подрібнений базилік. Доводимо соус до загустіння на середньому. Помідори і Моцарелу тонко нарізати кружочками.
3. Кожен слайс баклажана змастити томатним соусом, викласти між слайсами кружечки помідорів і сиру. Злегка присолити зверху і скропити оливковою олією. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 180-190° 50-60 хвилин (буде залежати від вашої духовки і від розміру баклажана), до м’якості баклажанов.

4. Цієї смачний і ароматний віяло не залишить вас байдужими! 👍😋до того ж дуже ефектно виглядає на столі! Обов’язково спробуйте. Він Вам точно сподобається! 💯👌 Смачно навіть на наступний день (якщо залишиться) можна розігріти в микроволновке.

Відео рецепт 👇