Мутабаль з баклажанів рецепт в домашніх умовах простий рецепт. Мутабаль — одна з моїх улюблених літніх закусок. Паста з баклажан. Неймовірно смачна закуска для себе коханої, для рідних і гостей 😀 Я приготувала закуску, додавши від себе родзинку у вигляді сирного сиру зі сметаною. В оригінальному рецепті їх не додають , але з ними смачніше 😀
Інгредієнти
▫️Баклажани-3 шт.
▫️Лимонний сік -1, 5ч. л.
▫️Часник -2 зуб.
▫️Сирний сир -1 ст. л
▫️Сметана 25%-1 ст. л.
▫️Тахін ( кунжутна паста – 2, 5 ст. л.
▫️Спеції: чорний перець. паприка і – по 0, 5 ч. л., сумах -0,2 ч. л
▫️Сіль
▫️Оливкова олія -1 ст. л.
Мутабаль з баклажанів покроковий рецепт
1. Розігріти духовку до 200 градусів. Баклажани запекти або в духовці, або на багатті, можна на грилі, як вам зручно. Запікати поки вони не стануть м’якими, далі їх очистити від кожуры.
2. Відправити баклажани в блендері, туди ж додати лимонний сік, часник, сирний сир зі сметаною, тахін, спеції, сіль, оливкова олія і измельчиться в кашу.
3. Подавати мутабаль найкраще в глибокій мисочці або піалі. Можна прикрасити його зеленню, спеціями або гранатовими зернами, поруч поставити піту, або будь-який інший хрусткий хлеб.
Відео рецепт 👇