Пампушки з шкільного дитинства. Пам’ятаю, як ми після школи бігали за такими пампушками. Смажені пампушки на воді та ferment на сковороді домашній рецепт простий.
Інгредієнти
300 мл тепла вода
520 г борошно + 2 ст л на опару
8 г сухі дріжджі (2 ст л)
1 яйце
2 ст л цукор
1 чл сіль
30 г вершкове масло
1 ст л горілка
Олія для смаження
Смажені пампушки на воді та ferment на сковороді покроковий рецепт
1. Спочатку робимо опару, у теплу воду додаємо цукор, дріжджі і 2 ст л борошна. Чекаємо на 10-15 хвилин, поки не утвориться шапочка. В опару додаємо яйце, сіль, борошно, замішуємо тісто, додаємо горілку і розтоплене вершкове масло під час замеса.
2. Тісто виходить густе і липне до рук, тому змащуйте руки рослинним маслом. Ставимо на расстойку на годину в тепле место.
3. Акуратно формуємо калачики, руки змащуємо маслом. Обсмажуємо з двох сторін поки не зарум’яняться. 12-14 штук. Посипаємо цукровою пудрою
Відео рецепт 👇