Як зробити смачний торт Медовик з вишнею домашній рецепт простий. Така нежнятина, тане в роті..
⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
Інгредієнти
Коржі:
Цукор 150 г
Мед 70 р
Борошно 410 р
Вершкове масло 100 г
Яйця 90 р
Сода 7 р
⠀
Вишнева начинка:
Вишня заморожена або свіжа без кісточок 160 р
Цукор 60 г
Кукурудзяний крохмаль 10 р
Крем:
Сметана 25-30% 760 р
Цукрова пудра 100 г
Мед 1 ст. л
Рецепт підійде на форму від 16 см – 22см. Чим ширше форма, тим нижче торт;)
Торт Медовик з вишнею покроковий рецепт
1. Коржі:
1. Мед, цукор і масло змішати в сотейнику, поставити на вогонь. Варити до закипання, постійно помішуючи.
Остудити протягом 5 хвилин.
2. Додати яйця, соду, частина борошна. Швидко перемішати. Ввести муку і замісити тісто.
3. Розкачати тонко тісто на пергаменті, зробити проколи вилкою. Я вирізаю відразу кола діаметром 16см (вийшло 12 коржів). Залишки тесту використовую для крихти. Випікати при 160 С 5 минут.
1. Мед, цукор і масло змішати в сотейнику, поставити на вогонь. Варити до закипання, постійно помішуючи.
Остудити протягом 5 хвилин.
2. Додати яйця, соду, частина борошна. Швидко перемішати. Ввести муку і замісити тісто.
3. Розкачати тонко тісто на пергаменті, зробити проколи вилкою. Я вирізаю відразу кола діаметром 16см (вийшло 12 коржів). Залишки тесту використовую для крихти. Випікати при 160 С 5 минут.
2. Вишнева начинка:
1. Вишню розморозити, підігріти до теплого стану.
2. Цукор змішати з крохмалем, всипати до вишні.
3. Варити після кипіння пару хвилин
4. Повністю остудить.
1. Вишню розморозити, підігріти до теплого стану.
2. Цукор змішати з крохмалем, всипати до вишні.
3. Варити після кипіння пару хвилин
4. Повністю остудить.
3. Крем:
1. Холодну сметану збити на високій швидкості з медом, додати цукрову пудру.
1. Холодну сметану збити на високій швидкості з медом, додати цукрову пудру.
4. Збірка:
1. Промазати кожен шар кремом, вишню наносити не на кожен шар.
2. Обернути торт харчовою плівкою або бордюрної стрічкою для надійності і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин
3. Обсипати крихтою верхівку і боки торта
1. Промазати кожен шар кремом, вишню наносити не на кожен шар.
2. Обернути торт харчовою плівкою або бордюрної стрічкою для надійності і прибрати в холодильник мінімум на 6 годин
3. Обсипати крихтою верхівку і боки торта
5. Приємного апетиту!
Відео рецепт 👇