Як зробити Торт Пташине Молоко з суфле і вишнею рецепт простий. Це мій самий улюблений торт і самий улюблений рецепт . Він точно у всіх вийде , головне – взяти хороший агар агар і слідувати рецептом . Вишневу начинку додавати не обов’язково, я лише хотіла додати кислинку для балансу. Важливо ! Цукор зменшити не можна , це вже майже в два рази зменшена кількість, більше змінювати рецептуру не можна , суфле не вийде.
Інгредієнти
На торт 2,5 кг діаметром 20 см:
Вишнева начинка:
340 грам вишні
50 грам цукру
15 грам крохмалю
10 грам желатину (замочити в 40 грамах води)
Бісквіт:
7 жовтків або 4 жовтки і 2 яйця
100 грам рослинного масла
185 грам цукру
160 грам борошна
200 грам сметани /йогурту
1 уп розпушувача 10 грам
Глазур:
100 грам темного шоколаду
100 грам молочного шоколаду
200 грам вершків 33%
Суфле- готуємо перед складанням:
4 білка С0
300 грам води
340 грам цукру
170 грам глюкозного сиропу або цукру (сироп зменшить солодкість)
2/3 ч ложки лимонної кислоти
10 грам агар агару(замінити не можна)
360 грам вершкового масла
200 грам згущеного молока
Торт Пташине Молоко з суфле і вишнею покроковий рецепт
1. Вишнева начинка:
Вишню змішуємо з цукром і крохмалем, уварюють до загусання, додати набряклий желатин і розливаємо в Форми. У мене діаметр 3,5 див. Можна залити у форму 18 см в два кільця або відразу на бісквіти (приклади є в інших рецептах на сторінці).
Охолоджуємо 4 години в холодильнику і після викладаємо на бисквиты.
Вишню змішуємо з цукром і крохмалем, уварюють до загусання, додати набряклий желатин і розливаємо в Форми. У мене діаметр 3,5 див. Можна залити у форму 18 см в два кільця або відразу на бісквіти (приклади є в інших рецептах на сторінці).
Охолоджуємо 4 години в холодильнику і після викладаємо на бисквиты.
2. Бісквіт:
Жовтки збиваємо з цукром, додаємо рідкі інгредієнти, просіваємо борошно з розпушувачем. Вимішуємо і випікаємо в кільці діаметром 18 см протягом 40-50 хвилин (165 градусів). Розрізаємо на 2 бисквита.
Жовтки збиваємо з цукром, додаємо рідкі інгредієнти, просіваємо борошно з розпушувачем. Вимішуємо і випікаємо в кільці діаметром 18 см протягом 40-50 хвилин (165 градусів). Розрізаємо на 2 бисквита.
3. Глазур:
Гарячими вершками заливаємо шоколад, пробиваємо блендером і охолоджуємо 4-5 часов.
Гарячими вершками заливаємо шоколад, пробиваємо блендером і охолоджуємо 4-5 часов.
4. Суфле – готуємо перед складанням:
Білки збиваємо з лимонною кислотою до щільних пік. Масло м’яке збиваємо зі згущеним молоком. Цукор , воду, сироп і агар агар уварюємо приблизно 10 хвилин до температури 110 градусів або до стану як на відео (стан сиропу «сопелька на лопатці») поступово Вливаємо в білки і збиваємо до щільного пишного стану. Маса збільшиться в розмірах. Додаємо масло зі згущеним молоком і збиваємо до однорідності. Процес складання на відео
Білки збиваємо з лимонною кислотою до щільних пік. Масло м’яке збиваємо зі згущеним молоком. Цукор , воду, сироп і агар агар уварюємо приблизно 10 хвилин до температури 110 градусів або до стану як на відео (стан сиропу «сопелька на лопатці») поступово Вливаємо в білки і збиваємо до щільного пишного стану. Маса збільшиться в розмірах. Додаємо масло зі згущеним молоком і збиваємо до однорідності. Процес складання на відео
Відео рецепт 👇