Виноградний зефір красивий

Як зробити виноградний зефір у формі винограду простий рецепт.

Інгредієнти

В діжу міксера:
70 гр білка
70 гр цукру +0.5 ч. л. лимон. кислоти

В сотейник:
200 гр пюре винограду Ізабелла
130гр води (можна 50% замінити на червоне вино)
280гр цукру
50гр глюкозного сиропу
10гр агару (якщо повільно працюєте покладіть 7g)

Виноградний зефір красивий покроковий рецепт

1. Відразу для всіх кому страшно за такий колір, хочу заспокоїти він тільки зверху і дуже тонким шаром, але можете і не фарбувати. Для того щоб отримати такий колір, змішайте фіолетовий (якщо ні то синій змішайте з рожевим) і чорний і додайте крохмаль щоб колір вийшов більш пастельний. Барвники сухі розпилювачі. Чорний це бамбуковий вугілля. Якщо вийшов дуже яскравий додайте трохи коричневого

2. Виноград пробийте добре блендером і протріть від кісточок. Краще в стаціонарному. Але можна і ручним просто довше. Збийте білок з цукром до міцних піків. Сироп варіть 5 хвилин з моменту закипання на середньому вогні періодично помішуючи або до 104-106 градусів. Влийте готовий сироп у збитий білок на середній швидкості міксера. Збільшіть швидкість і збивайте до загустения.

3. Перекладіть більшу частину у великий мішок без насадки, відріжте приблизно 1см і отсадите, як показано у відео. Решту масу до початку відсадження приберіть в теплу духовку в діжі (50-70гралусов) Після відсадження грон відразу фарбуйте їх інакше потім барвник не прилипнет.
4. Для додання тіні і обсягу я ще пройшлася чорним між ягодами. Потім фарбуйте масу, що залишилася в зелений і насадкою 1217 або 124 або будь-якої маленької насадкою пелюстка троянди і отсадите листочки.

5. Залиште для стабілізації приблизно на 12 годин, якщо вдома ще волого і прохолодно то на більший час, потім припудріть акуратно і приберіть в герметичний контейнер. Можна не припудрювати, але саме вона надає такий запилений відтінок. Термін зберігання до 15 днів з глюкозний сиропом і до 7 без него.

6. – Якщо альбумін то 10гр + 60-70 теплої води.
– Можна взяти інший виноград, але ароматний і смачний наприклад Кишмиш темний.
– Барвники купувала на WB.
– Джем беріть з кислинкою.
– Насадка для листя правильно називається пелюстка троянди.
– Колір листя це «лавровий лист» від Топдекор вмешенный в рожевий колір зефира.

Відео рецепт 👇