Тістечко Анни Павлової з кремом з лимонного курда з маскарпоне

Як зробити Тістечка Анни Павлової з кремом з лимонного курда з маскарпоне рецепт простий. Павлова – це легкість, легкість і крихкість. Якась смакова монотонність і стриманість. Хрустка меренга в поєднанні з ніжними кремом з лимонного курда з маскарпоне – ідеальний баланс кислого і солодкого. Особливо смачно зі свіжою ягодою, я віддаю перевагу малину!

Інгредієнти

Меренга:
Білок – 120 р
Цукор – 240 р
Кукурудзяний крохмаль – 30 г
Лимонна кислота – 1 г

Крем «Лимонний курд з маскарпоне»:
Цукор – 80 р
Вершки – 25 р
Сік лимона – 60 г
Жовтки – 52 г (3 жовтки С1)
Крохмаль кукурудзяний – 4 р
Масло вершкове – 50 г
Маскарпоне – 250 г
Цукрова пудра-80 г

Конфітюр:
пюре малини — 150 г
цукор ( 1) — 40 р
пектин NH або яблучний (цитрусовий) — 2.5 р
цукор (2 ) — 20 г
лимонна кислота (1:1 з водою) — 1г/1г

Тістечко Анни Павлової з кремом з лимонного курда з маскарпоне покроковий рецепт

1. Меренга:
Білки з лимонною кислотою поставити збивати на середніх оборотах , поступово додаючи весь цукор, потім збільшити на максимум. Збивати до щільних пік. В самому кінці додати крохмаль, вимішати лопаткою або міксером на середній швидкості до однорідної маси( заважати слід не довго) Відсадити з мішка з насадкою на пергамент або силіконовий килимок. Випікати при температурі 100°С протягом 1,5 -2 часов.

2. Крем «Лимонний курд з маскарпоне»:
Змішати цукор, сік лимона, додати жовтки і кукурудзяний крохмаль. Довести до кипіння при постійному помішуванні. Додати вершкове масло, перемішати до повного розчинення, зняти з вогню. Охолодити. Маскарпоне збити з цукровою пудрою . Додати лимонний курд і збити до плотности.

3. Конфітюр:
В меренговую заготівлю налити конфітюр і зверху з кондитерського мішка відсадити крем насадкою (на ваш вибір, в мене 1С). Декорувати свіжими ягодами ( мені дуже подобається малина)і листочками м’яти. Зверху можна присипати цукровою пудрой.

Відео рецепт 👇