Веганські ковбаса домашня з гороху і агар агару

Веганські ковбаса домашня з гороху і агар агару простий рецепт.

Інгредієнти

▫️жовтий Колотий горох – 250 г
▫️Сік свіжого буряка – 2 ст. ложки.
▫️Агар-агар…купувала в Пятерочке. Потрібно всього 1 ч. ложка. Але я зазвичай додаю весь пакетик, а в цей раз навіть трохи більше.
▫️2-3 ложки рослинного масла
▫️2-3 зубчики часнику або гранульований, якщо свіжий не любите.
▫️Сіль, перець
▫️Копчена паприка, мелений коріандр по 1 ч. л.
▫️Мускатний горіх 1/2 ч. л.

Веганські ковбаса домашня з гороху і агар агару покроковий рецепт

1. Замочуємо горох на ніч. Вранці гарненько промиваємо. Заливаємо водою 1:2 і варимо 25-30 хвилин на середньому вогні. За 5 хвилин до готовності додати агар-агар. Доварювати помешивая.
2. Коли горох буде готовий, додаємо в суміш рослинна олія, сік буряка (її потрібно натерти на дрібній тертці і віджати), часник і всі спеції. Заглибним блендером збиваємо до однорідної массы.
3. Переливаємо в склянку. Накрити склянки харчової плівкою, коли ковбаса охолоне, поставити в холодильник на кілька годин. Це все! Через пару годин дістаємо, нарізаємо, робимо бутерброди і наслаждаемся!