Запечений в олії часник в духовці

Як смачно зробити Запечена в олії часник в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Люблю смак часнику, свідомість того, що виростив часник своїми руками, робить його ще смачніше, біо-, еко-, натур продукт 👌 ⠀ Сьогодні це дуже цінно. Але настає час, коли часник починає проростати, зазвичай у мене це відбувається в кінці січня-початку лютого і залежить від умов зберігання.
Після початку цього процесу часник швидко псується, втрачаючи свої смакові якості. ⠀ Найкращий спосіб «врятувати» часник — запекти його в маслі, приготувати з нього напівфабрикат, який можна використовувати в усіх стравах, в яких доречний смак часнику. ⠀ Причому термічно оброблений часник має дуже м’який смак і ніжну консистенцію, довго зберігається в холодильнику і завжди під рукою. ⠀
Ось прямо сьогодні готував гарячі бутерброди, змастив часниковою масою хліб, зверху скибочку шинки, сиру і запік в духовці при 200°С протягом 10 хвилин – смакота! 😊 ⠀ Приготувати таку часникову пасту дуже і дуже просто! Єдина складність — почистити часник і видалити з кожного зубчики зелений паросток.

Інгредієнти

Часник — від 3-4 головок і більше;
Соняшникова, рафінована олія (я віддаю перевагу оливкова) — обсяг залежить від кількості часнику;
Сіль — щіпка або більше, все залежить від кількості вихідної сировини.

Запечений в олії часник в духовці покроковий рецепт

1. Часник очистити, видалити корінці і пророслий росток. Викласти зубчики часнику в сотейник за розміром, залити олією так, щоб воно покривало часник. ⠀ Довести до кипіння масло (на 7 з 9), зменшити вогонь до середнього і тушкувати часник в маслі поки він не стане м’яким, вогонь не повинен бути сильним, часник не повинен сильно рум’янитися або горіти, інакше з’явиться гіркоту. ⠀

2. Як тільки часник став м’яким, прибираємо з вогню сотейник, додаємо дрібку солі (може більше залежно від обсягу часнику і масла) і пробиваємо блендером до однорідної, гладкої маси. ⠀

3. масу перекладаємо в чисті скляні банки і щільно закриваємо кришкою. Після охолодження зберігати в холодильнику. Паста з часнику готова! ⠀ Готуйте із задоволенням! Приємного апетиту! 👨🏻🍳

Відео рецепт 👇