Запечені помідори черрі з йогуртом в духовці

Як смачно зробити Запечені помідори черрі з йогуртом в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ох, як я рекомендую вам спробувати! Просто кайф. Гарячі запечені черрі в поєднанні з холодним йогуртом і цедрою лимона💔

Інгредієнти

✅черрі~250 г;
✅часник-зубчик;
✅цедра лимона – 2 смужки цедри з 1/2 лимона
✅натерта цедра~ 1 ч. л. без гірки;
✅зіра – щіпка;
✅цукор~ 1/2 ч. л;
✅ чебрець, орегано – по гілочці (або сухі трави);
✅оливкова олія~1,5 ст. л
✅грецький йогурт~ 240 р
✅сіль, перець – за смаком

Запечені помідори черрі з йогуртом в духовці покроковий рецепт

1. У форму складаємо черрі, додаємо часник, пропущений через прес, смужки цедри, зіру, орегано, чебрець, посипаємо цукром, сіллю, поливаємо оливковою маслом.

2. Відправляємо в розігріту до 200 гр. духовку ~ на 15 хв (помідори повинні почати булькати), потім включаємо гриль і готуємо ще 5 хвилин. Поки готуються черрі, до йогурту додаємо ч. л. цедри і сіль, прибираємо в холодильник.

3. На тарілку викладаємо холодний йогурт, в середині робимо поглиблення і викладаємо гарячі чері разом з соком. Подаємо з підсмаженою хлебом.

Відео рецепт 👇