Картопляні кульки в духовці

Як смачно зробити Картопляні кульки в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

350 г картоплі
1 велике яйце круто
75 р сиру (використовувала сир гауда)
25 г мелених в борошно вівсяних пластівців
2 ст. л. дуже дрібно нарізаної зелені
сухий часник, пажитник
сіль, перець

Паніровка:
2 ст. л. панірувальних сухарів
1 ст. л. тертого пармезану
1 ст. л. підсмаженого кунжуту
трохи рослинного і вершкового масла

Картопляні кульки в духовці покроковий рецепт

1. Картоплю відварити в мундирі, обдати холодною водою, охолодити, очистити. Натерти картоплю, яйце, сир на дрібній тертці. Додати вівсяну борошно, зелень і вимісити однорідне массу.
2. Добре змазаними маслом руками підкотити кульки вагою приблизно 25 грамів (у мене вийшло 19 штук). Змішати сухарі, пармезан і кунжут. Обваляти кульки в паніровці, викласти на деко, вистелений папером для выпечки.
3. Запікати в попередньо розігрітій до 180 °С (конвекція 160°С) духовці 15 хвилин, викласти на кульки пластівці вершкового масла, збільшити нагрівання на 20 °С і запікати до рум’яної скоринки. Смачно до безобразия!!!