Веганські сир з кешью

Як смачно зробити Веганські сир з кешью простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Є багато простих рецептів такого сиру — вони відрізняються додаються приправами, але головний інгредієнт — горіхи кеш’ю, і спосіб їх обробки — замочування з подальшому перетирання/збиванням в блендері, залишаються незмінними.
У пропонованому нами рецепті на першому етапі отримуємо вершковий, кремоподібний паштет, який можна використовувати для приготування смачних бутербродів, на другому — віджимаємо рідину і отримуємо сир.

Інгредієнти

• 250 гр. кешью
• 400-450 мл води
• 1 ч. л. лимонного соку
• Сіль за смаком

• Добавки за бажанням і за смаком — харчові дріжджі, копчена паприка, часниковий порошок, свіжа зелень (базилік, кінза, петрушка, кінза, кріп і ін), сушена зелень (орегано, чебрець, розмарин).

Лимонний сік можна замінити яблучним оцтом — це додасть сиру приємний гострий смак, і продовжить термін його зберігання в холодильнику на кілька днів.

Веганські сир з кешью покроковий рецепт

1. Перший етап — готуємо сирний паштет». Замочіть кешью у воді, щоб горіхи розбухли (мінімум на 3 години, можна на ніч). Злийте воду, кешью помістіть в високошвидкісний блендер, посоліть і додайте чайну ложку яблучного уксуса.
2. Подрібніть горіхи в блендері, підливаючи потроху воду (3-4 столові ложки). Продовжуйте перемелювати до консистенції густої сметани. Додайте щіпку харчових дріжджів, трави, часник і/або спеції, ретельно перемішайте. Таку «сирну масу можна зберігати в холодильнику 5-6 дней.
3. Другий етап — робимо сир. Отриману масу викладіть на марлю, попередньо прополоскавши її у водно-оцтовому розчині, щоб зник медичний запах. Зав’яжіть кінці марлі вузлом, трохи відіжміть заготівлю, поставте її під прес і всі разом відправте в холодильник.
4. Через 24 години приберіть прес, вийміть готовий продукт з холодильника, розв’яжіть вузол і акуратно переверніть сир на тарілку. Залишилося його нарізати і подати до столу!