Закуска з курки, морквини і лавашу на новорічний стіл

Ідеальна закуска на новорічному столі! Ніжний курячий паштет з лавашем у вигляді ролу.🥰 Готуємо Закуску з курки, морквини і лаваша рецепт простий.

Інгредієнти

✅Грудка (філе) 400 гр
✅Цибуля 100 гр
✅Морква 100 гр
✅Курячий бульйон 75 мл
✅Масло вершкове 50 гр
✅Паста томатна 1 ст. л.
✅Сіль, перець за смаком

Для ролу
✅Лаваш тонкий 3 листа
✅Огірок 1 шт
✅Сир 50 гр
✅Болгарський перець 1 шт

Закуска з курки, морквини і лавашу на новорічний стіл покроковий рецепт

1. Для початку потрібно правильно відварити курячу грудку. Для цього в підсолену киплячу воду закидаємо грудку і засікаємо 7 хвилин. По закінченню часу знімаємо каструлю з вогню і даємо постояти ще 15 хвилин. Після чого можна діставати філе з води. Приготувавши грудку таким способом вона вийде максимально сочная.

2. Далі обсмажуємо цибулю до рум’яного кольору і додаємо моркву. Пассеровав цибулю з морквою додаємо томатну пасту солимо, перчимо і перекладаємо в піалу остигати. ⠀ Коли продукти злегка охолонуть курку рвемо на частини закидаємо її в блендер разом з овочами додавши курячий бульйон з відвареної грудки і вершкове масло, попередньо розм’якшене при кімнатній температурі, І перемелюємо до однорідності. ⠀

3. Залишаємо в холодильнику на кілька годин для застигання маси. ⠀ По закінченню часу дістаємо готовий паштет змащуємо їм лист лаваша. ⠀ Викладаємо сир, огірок, болгарський перець на паштет і загортаємо в рол. ⠀ Обрізаємо краю і розрізаємо рол на рівні частини. ⠀ Подаємо до столу або відправляємо в холодильник до приходу гостей.

Відео рецепт 👇