Як варити правильний холодець із яловичих ніг

Як смачно зробити Як варити правильний холодець із яловичих ніг простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Є тут любителі холодцю? За вашими проханнями публікую рецепт смачного холодцю.

Інгредієнти

Ноги яловичі – 1 кілограм
Морква – 1-2 штуки
Цибуля – 1-2 штука
Лист лавровий – 1 штука
духмяний Перець – 2 горошини
Чорний перець – 4-5 горошин
Вода – 1,5 – 2 літри
Часник за смаком, я люблю щоб він відчувався у холодець.
Сіль, чорний мелений перець за смаком, додаємо в кінці.
Свіжа зелень

Як варити правильний холодець із яловичих ніг покроковий рецепт

1. Обпалені і очищені яловичі ноги, розрубані на частини, моєму , кладемо у велику каструлю. Відразу додаємо моркву, цибулю, лавровий лист, горошок чорного перцю і запашний перець. Ставимо каструлю на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо на маленькому вогні 7-8 часов.

2. Вода не повинна кипіти, вона повинна нудиться. Варити злегка прочиненими кришкою. Холодець готовий до обробленні, коли м’якоть легко відділяється від кісток, і, коли ви пробуєте холодець, ложка прилипає до губ. Викладаємо м’ясо в тарілку, звільняємо його від костей.

3. Будьте уважні: у м’ясі можуть бути дрібні кісточки! М’ясо дрібно нарізаємо. Бульйон обов’язково проціджуємо. Додаємо сіль, чорний перець і часник за смаком. Додаємо свіжу зелень, у мене кинза.

4. Розливаємо по формах. Охолоджуємо до кімнатної температури і ставимо в холодильник. Холодець готов.

Відео рецепт 👇