Вірменське печиво гата з горіхами

Ніжне пісочно-шарувату тісто, хрусткая скоринка, ароматна начинка…Це все про нього, про східному смачнючий печиво або швидше десерт. Навіть і не знаю, як буде правильніше. Але знаю одне: цей рецепт з тих, який захочеться повторити не один раз. Як зробити Вірменське печиво гата з горіхами рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

Тісто
250 г сл.масла
200 р сметани
1 яйце
1 ч. л. з гіркою розпушувача
щіпка солі
ванілін за смаком
400 г борошна(+/-)
1 жовток для змазування

Начинка 1
130 г грецк. горіхів
130 г цукру
1 білок
1 ч. л. ван. цукру
Горіхи подсушила в духовці, подрібнила в дрібну крихту, додала цукор, ван. цукор, білок, ретельно перемішала

Начинка 2
130 г борошна
130 г цукру
60 г сл. масла
1 ч. л. ван. цукру
До просіяної муки додала цукор, ван. цукор, дуже м’яке масло. Перемішала до стану дрібної крихти.

Вірменське печиво гата з горіхами покроковий рецепт

1. Масло за годину до приготування тіста прибрала в морозилку. ⠀ Просіяне борошно перемішала з сіллю, ваніліном, розпушувачем. У борошно натерла масло на крупній тертці (в процесі масло обвалювала в борошні, щоб не бралося грудками). Шкребком перемішала масло з борошном у дрібну крихту. Холодну сметану поєднала з яйцем до однорідності, додала до крихті. Знову перемішала скребком.
2. Крихта стане великою. ⠀ Тісто зібрала в ком, уплотнила(зручно це робити на столі). Замішувати це тісто, як дріжджове не варто! Достатньо 1-1,5 хв, щоб тісто більш менш стало однорідним. Консистенція середня. Якщо занадто липке та м’яке, подбавить борошна. ⠀ Тісто разделилиа на 2 частини, надала прямокутну форму, кожну загорнула в плівку, прибрала в холодильник на 1 годину. ⠀ Стіл, тісто подпылила мукой.
3. Тісто розкатала тонко в пласт(≈53х33).В процесі розкочування тісто і стіл можна подпылять борошном. ⠀ На пласт виклала начинку №1,разровняла, приплюснула., згорнула в рулет швом донизу. Рулет ніжно прокатала качалкою, роблячи його більш плоским. ⠀
4. Фігурним ножем навскіс розрізала рулет на шматочки шириною ≈3 см, виклала на деко застелений, змастила жовтком+1 ч. л. води, виделкою нанести малюнок(за бажанням). ⠀ Випікала при t 180 ° С ≈ 30 хв. Враховуйте особливості своєї духовки. ‼️ТЕЖ САМЕ ПРОРОБИТИ З ДРУГОЮ ЧАСТИНОЮ ТІСТА І НАЧИНКОЮ N2.