Мамине Абрикосове варення з мигдалем на зиму рецепт простий. Ці абрикоси як мед, майже білого кольору з гарними бочками в цяточку. Зберігайте рецепт, не забудьте перекинути всім, кому буде корисно, з вас.
Інгредієнти
✔️Абрикоси 3 кг
✔️Цукор 3 кг
✔️Вода 100 мл
✔️Склянку мигдалю
✔️Сік половини лимона
Абрикосове варення з мигдалем на зиму покроковий рецепт
1. Абрикоси помити, вийняти кісточку, розкласти на підносі, винести на свіже повітря під пекло і залишити підв’ялюватися до вечора. Накрийте марлею! Після перекласти в каструлю, засипати цукром і додати воду.
2. Якщо не будете підв’ялювати, то води менше беріть. Подвяленые абрикоси збережуть свою форму і текстуру. На тихому вогні доводимо до закипання і вимикаємо, якщо йде піна, то додаємо чайну ложку вершкового масла, пінка зникне, як охолоне на слід день знову доводимо до закипання і выключаем.
3. Мигдаль заливаємо водою, чекаємо поки шкірка не стане сходити як панчоха, очищаємо. У третій захід додаємо мигдаль, як починає закипати видавлюємо лимонний сік, закипить і перемішали выключаем.
4. Розливати в стерильні банки можна гарячим або остившім. Кришки теж стерильні. Зберігається в темному месте.