Арахісові вафлі з бананами

Як зробити Арахісові вафлі з бананами рецепт простий – відмінний план для сніданку на вихідних 🧇.

Інгредієнти

🍌 Банан – 1 шт. (середнього розміру)⁣⁣⠀
🥚 Яйце – 1 шт.⁣⁣⠀
🎋 Цукор тростинний – 20 гр.⁣⁣⠀
🍦 Кефір/ряжанка/йогурт – 100 мл⁣⁣⠀
🧂 Сіль – щіпка⁣⁣⠀
🥧 Розпушувач – ½ чл.⁣⁣⠀
🥜 Арахіс смажений мелений «Семушка» – 2 ст. л. з гіркою⁣⁣⠀
🥖 Борошно рисова – 60-80 гр.⁣⁣⠀
🧈 Вершкове масло – 25 гр.⁣⁣⠀
Рослинне масло для змазування вафельниці⁣⁣⠀
Ягоди, банани, мед для подачі⁣⁣⠀

Арахісові вафлі з бананами покроковий рецепт

1. 1. Стиглий банан очистити від шкірки і пробийте заглибним блендером в пюре.⁣⁣⠀
2. Додайте яйце, кефір (або інший кисломолочний продукт) і ще раз пробийте до однорідності.⁣⁣⠀
3. Всипте сіль, цукор, мелені горіхи, розпушувач і перемішайте.⁣⁣⠀
4. Влийте розтоплене вершкове масло і ще раз перемішайте.⁣⁣⠀
2. 5. Поступово всипайте борошно і ретельно вмешивайте її кожен раз. У вас повинно вийти густе липке тісто.⁣⁣⠀
6. Борошна може знадобитися від 60 гр. і більше – це залежить від розміру банана, величини яйця і густоти використовуваного кисломолочного продукту. Орієнтуватися потрібно по консистенції.⁣⁣⠀
7. Замість рисового борошна можна взяти звичайну пшеничне або комбінувати декілька видів.⁣⁣⠀
3. 8. Вафельницю добре розігрійте і змастіть рослинною олією.⁣⁣⠀
9. Викладайте по одній столовій ложці тесту з гіркою на одну вафлю і випікайте 3-5 хвилин (залежно від потужності вашої вафельниці).⁣⁣⠀
10. Готові вафлі складіть стопкою, прикрасьте ягодами і шматочками банана, полийте медом і подавайте до столу.⁣⁣⠀