Бездоганні млинці на окропі, молоці на дріжджах

Такі тонкі, ажурні і дуже ніжні. Обов’язково зберігайте рецепт і готуйте на здоров’я. Бездоганні млинці на окропі, молоці на дріжджах простий рецепт.

Інгредієнти

Яйця 2шт
Цукор 2-4ст.л (я додаю 2, не люблю солодкі, просто міняю начинку)
Дріжджі сухі 7г
Молоко 1л
Вода 200-300мл (залежить від жирності молока і які млинці ви хочете, 300мл – тонше)
Сіль 1г
Борошно 480г
Соняшникова олія без запаху 30г

Бездоганні млинці на окропі, молоці на дріжджах покроковий рецепт

1. Молоко розбавити гарячою водою. В результаті має бути тепле молоко (приблизно 36-40 градусів – перевіряйте пальцем). Яйця (кімнатної температури) з цукром добре перемішати. Додати сухі дріжджі, частина розведеного теплого молока (500мл)— перемешать.
2. Просіяти борошно, посолити і добре перемішати — тільки після цього додати решту молока. Тісто має бути без грудочок. Додаємо рослинне масло, перемішуємо. накриваємо рушником на 40-60 хвилин. Коли тісто злегка підніметься, потрібно його перемешать.
3. Через 15-20 хвилин знову притиснути тісто (перемішати) і залишити ще на 15 хвилин – але вже не перемішувати, відразу будемо випікати. Смажимо на добре розігрітій сковороді з двох сторін на середньої потужності (у мене 7 із 9). Отримуємо 50 найбільш тонких ніжних блинчиков.

Відео рецепт 👇