Булочки, Ватрушки з сиром і штрейзеля

Як смачно зробити Булочки Ватрушки з сиром і штрейзеля простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

ДЛЯ ТЕСТУ:
✔️Молоко 250 мл
✔️Сіль щіпка
✔️Швидкодіючі дріжджі 7 р
✔️Яйце 1 шт.
✔️Цукор 100 р
✔️Пшеничне борошно 500 г
✔️Вершкове масло (м’яке) 60 г

ДЛЯ НАЧИНКИ:
✔️Сир жирністю 9% 200 р
✔️Цукор 50 г
✔️Сметана жирністю 20% 50 р
✔️Яйце 1 шт.
✔️Кукурудзяний крохмаль 1 ст. л.
✔️Ванільний екстракт 1 ч. л.

ДЛЯ ШТРЕЙЗЕЛЯ:
✔️Борошно 50 г
✔️Цукор 50 г
✔️Вершкове масло 30 г

Булочки, Ватрушки з сиром і штрейзеля покроковий рецепт

1. У тепле молоко додати сухі дріжджі, сіль, потім яйце і вершкове масло. Всипати цукор і все перемішати віночком. Борошно просіяти і, додаючи невеликими порціями в дріжджову суміш, почати заміс тіста. Можна робити це руками або міксером з насадкою «гак».

2. Вимішувати до тих пір, поки тісто не стане гладким, м’яким і не буде липнути до рук. Готове тісто покласти в глибоку миску, затягнути харчовою плівкою і прибрати на расстойку в тепле місце на 1,5–2 години. Тісто обім’яти на припыленной борошном поверхні і розділити на 10-12 рівних частин, кожну з яких сформувати в шар.

3. Заготовки викласти на застелений пергаментом деко, накрити плівкою і дати їм відпочити 10-15 хвилин. Тим часом приготувати начинку. Для цього змішати всі інгредієнти і пробити заглибним блендером до однорідності. Для штрейзеля змішати борошно, цукор і охолоджене масло і перетерти все крошку.

4. У кожної заготівлі зробити поглиблення і викласти по 1-2 ст. л начинки можна додати ягоди і посипати штрейзеля. Змастити жовтком бортики. Випікати ватрушки в заздалегідь розігрітій до 160 градусів духовці 25-30минут.

Відео рецепт 👇