Шоколадний торт Захер домашній

Всім привіт!🙋♀️ Сьогодні приготуємо знаменитий на весь світ торт Захер! Простий, смачний і зовсім не сухий) Як зробити Шоколадний торт Захер домашній рецепт простий.

Інгредієнти

Інгредієнти на тор 20 см

бісквіт:
темний шоколад (54,5%) 150 р
яйця 6 шт. (розділити на жовтки і білки)
вершкове масло-120 г (кімн. темп)
цукор 180 р
борошно 150 г

абрикосовий джем 200 р

глазур:
темний шоколад(54,5%) 150 р
вершки 33% 200 г

Шоколадний торт Захер домашній покроковий рецепт

1. Бісквіт. Шоколад розтопити і остудити. Вершкове масло збити з цукром кілька хвилин. Додати в два етапи жовтки і добре змішати. Влити шоколад, змішати. Просіяти борошно і знову змішати міксером. В окремій чашці збити білки до стійкої піни. Акуратно силіконової лопаткою підмішати білки (у декілька прийомів) до шоколадної массе.

2. Випікати бісквіт при температурі 170 градусів близько 45 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкою. Готовий бісквіт остудити, вийняти з форми, загорнути у харчову плівку і залишити в холодильнику на ніч. Потім зрізати нерівну верхівку і розрізати на 2 коржа. Підігріти Джем і пробити блендером. Коржі прошарувати джемом.

3. Верхівку і боки також змастити тонким шаром джему. Торт поставити в холодильник на 2-3 години. Глазур. Шоколад і вершки нагріти в мікрохвильовій печі до розчинення шоколада.

4. При необхідності пробити блендером (стежити, щоб не було багато пухирів) Охолоджений торт покрити глазур’ю. Напис зробити розтопленим темним шоколадом.