Чортівня з помідор без варіння на зиму з аспірином і часником

Домашня чортівня з помідор без варіння на зиму з аспірином і часником класична без оцту простий рецепт в банках. Ця закуска (ну або соус) – один з улюблених. Скільки не зроби, а все одно не вистачає на всю зиму. ЧОРТІВНЯ – закусочка з “характером”, кожен регулює його під себе. Я люблю щоб ну прямо “вирви око”, але доводиться йти на компроміс із іншими членами сім’ї і зупинятися на “середньої фортеці”. Співвідношення продуктів, відповідно, зразок, залежить від ваших смаків та уподобань. У мене на цей раз таке:

Інгредієнти

▫️помідори – 4 кг
▫️часник – 200 г (очищені зубчики)
▫️хрін (корінь очищений) – 300 г
▫️цукор – 10 ч. л.
▫️сіль – 10 ч. л.
▫️аспірин – 5 таб. (взагалі зазвичай 1 таб на 1 л.)

Чортівня з помідор без варіння на зиму з аспірином і часником покроковий рецепт

1. Овочі проганяємо через м’ясорубку, додаємо сіль, цукор, аспирин.
2. Даємо настоятися близько півгодини-години). Розкладаємо в попередньо стерилізовані банки.

3. Зберігати в прохолодному місці, я зберігаю в холодильнику. Довго не стоїть, готуйте побольше.