Цукати з гарбуза в духовці

Як смачно зробити Цукати з гарбуза в духовці простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

✅Гарбуз – 1 кг
✅Цукор – 500 гр
✅крохмаль 1 ст. л.
✅цукрова пудра – 1 ст. л.

Цукати з гарбуза в духовці покроковий рецепт

1. Гарбуз очищаємо і нарізаємо на маленькі квадратики. Засипаємо цукром і акуратно перемішуємо. Залишаємо на кілька годин, поки гарбуз не виділить сік. (я залишила на ніч) Потім ставимо варити на великий вогонь, як закипить вогонь зменшуємо на середній і варимо ще 15 хв (не більше !)

2. Утворилася пінку прибираємо. У процесі варіння гарбуз краще не заважати. Вимикаємо і прибираємо! каструлю з вогню. Залишаємо на 7-8 годин, щоб гарбуз ввібрала в себе сироп. Потім акуратно перекладаємо на друшляк, щоб сироп весь витік (на 1 годину).

3. Перекладаємо шматочки на деко, засклений пергаментом і відправляємо в розігріту духовку при 70 градусах на 5 годин. Після посипаємо цукровою пудрою і крохмалем 1 до 1.

4. Крохмаль потрібен для довгого зберігання, а якщо ви готуєте мало, то він не обов’язковий. Якщо цукати не повністю просушилися, залиште їх на 1-2 дні на підносі при кімнатній температуре.

Відео рецепт 👇