Дагестанский пиріг з курагою та горіхами

Національний дагестанський пиріг з двома начинками родом із села Ботлих. Хочеш відчути мою Батьківщину на смак – приготуй цей чарівний пиріг. Як зробити Дагестанський пиріг з курагою та горіхами рецепт простий в духовці. Вражаюче, але пиріг довго не черствіє, залишається свіжим і ароматним, обов’язково збережіть рецепт. Хто не жадібний пересилайте друзям, а мені приємні ♥️ і ваші спасибі 🤗

Інгредієнти

Начинка: курага 200г+ цукор 100г
Горіхи 200г+ Цукор 100г

Тісто:
150 г Йогурт (можна кефір)
Яйце 1 шт велике
Сіль щіпка
Сода-одна чайна ложка без гірки
Цукор 100 р
Сметана 120 г
Вершкове масло 110 р
Рослинне масло без запаху 2 ст л
Борошно 450 г +50 г на підплив

Дагестанский пиріг з курагою та горіхами покроковий рецепт

1. Горіхи заливаю гарячою водою, зливаю через 10 хв, промиваю і на сито – прибирає зайву гіркоту і пил. Просушую на сковороді від вологи, але не смажу! Курагу запарюю окропом, як розм’якшиться зливаю рідина Поєдную для першої начинки цукор з горіхами в кутере або через м’ясорубку, і курагу з цукром так же.
2. У теплий йогурт/кефір додаємо соду, чекаємо реакцію, окремо змішати яйце, сіль, цукор і сметану і вилити до йогурту, додати розтоплене вершкове масло і 1 ложку рослинного Вводимо трьома частинами просіяне борошно, тісто може трохи липнути, не забивайте борошном. В кінці додайте ще 1 ст л ростить масла і тісто перестане липнуть.
3. Має бути дуже м’яким. Прибрати в холодильник на 2-3 години, можна на ніч. Розділити на 3 кулі: приблизно 400+400+300г розкачати в коло куля 400 гр, викласти у форму змащену маслом, формуючи бортик. Форма 27-30 см.
4. Викласти начинку з горіхів, трохи залишити для посипання зверху, розкачати куля 300 гр, викласти на горіхи з цукром і скріпити по краю з першим шаром, спочатку пальцями, а потім добре допомагає силіконова лопатка. Викласти начинку з кураги, закрити тістом, скріпити так же.

5. Змастити пиріг жовтком з додаванням 1 чл молока або просто яйцем, зробити часті дірочки виделкою. Посипати залишками горіхової начинки Випікаємо 180С 30-35 хв режим верх-низ, якщо сильно рум’яниться – прикрийте фольгою. Дістати і дати охолонути повністю. Приємного!