Деруни картопляні на сметані

Деруни – традиційна страва білоруської кухні. Деруни картопляні на сметані рецепт простий. Прекрасним доповненням до дерунам стане смачна натуральна сметана. Спробуйте приготувати соус для умочування “Дзадзікі” на основі сметани. Робиться швидко і підкорює на довго!

Інгредієнти

Сметана -250грамм
Солоний огірок – 1шт
Часник -2зубчика
Зелень – петрушка, кріп, кінза
Мелений перець (за смаком)
Сік лимона.

Деруни картопляні на сметані покроковий рецепт

1. Огірок. Натираємо на крупній тертці. Залишаємо на 5 хвилин. Виділилася сік зливаємо. Сметану. Викладаємо в миску, додаємо натертий огірок. Зелень. Нарізаємо дрібно і додаємо до сметане.
2. Часник. Натираємо на дрібній тертці або видавлюємо через прес. Додаємо до сметані. Все перемішуємо. Додаємо мелений перець (за бажання). Видавлюємо сік лимона. Все добре перемешиваем.
3. Залишаємо соус на 15 хв. настоятися. Для більш насиченого смаку радять поставити соус в холодильник на пару годин. Просто смакота, смачно, ситно! Приємного аппетита!