Дієтичне морквяні оладки на сковороді

Сьогодні готуємо ситні, смачні і корисні оладки з моркви. Як приготувати смачні дієтичні морквяні оладки на сковороді рецепт простий.

Інгредієнти

цибуля Зелена – 4 пера
Сіль – за смаком
Часник – 2 зубчики
Мелений чорний перець – за смаком
Рослинне масло – для смаження
Яйця – 2 штуки
Чебрець сушений – 0,5 чайної ложки
Морква – 500 грам
Борошно – 4 столові ложки

Дієтичне морквяні оладки на сковороді покроковий рецепт

1. 0,5 кг моркви потрібно очистити, вимити і натерти на крупній тертці. Зелену цибулю потрібно дрібно нарізати. Достатньо 4 пір’їнки. Додаємо їх до моркви. Пару зубчиків часнику потрібно натерти на дрібній тертці або пропустити через чеснокодавку. Крім того, додаємо трохи чебрецю, сіль за смаком, мелений чорний перец.

2. Розбиваємо 2 яйця. Все добре перемішуємо. Морквина у мене якась суха попалася, додам ще 1 яйце. Останній додаємо борошно, приблизно 4 столові ложки. Дивіться по консистенції, тісто має бути, як на кабачкові, картопляні або капустяні оладьи.

3. Наше морквяне тісто для оладок готово. Розігріваємо на сковороді рослинне масло. Ложкою формуємо оладки і накриваємо їх кришкою, щоб морква розм’якшилася і не залишилася сирої і жорсткою. Обсмажуємо з двох боків до красивої хрусткої скоринки. З цієї кількості тесту у мене вийшло 9 великих оладий.

4. Подавати їх краще всього зі сметаною або натуральним йогуртом. Зверху можна посипати зеленню, наприклад, цибулькою. Такі оладки чудово підійдуть в якості вечері або навіть на сніданок. Приємного аппетита!