Як зробити домашні млинці на молоці рецепт. Сьогодні хочу поділитися рецептом тонких млинців, млинці по цьому рецепту дуже смачні і ніжні, сам блін еластичною і тонкий, такі млинці можна загорнути будь-яку начинку або просто їсти з варенням, рецепт дуже простий.
Інгредієнти
солі щіпка
кукурудзяний крохмаль 40 г або 1 ложка з гіркою
цукор 1.5 ложки
яйця 3 шт
соняшникова олія без запаху 3-4 ложки
ванільний цукор 1 пакетик
борошно 160 г або 1 склянку
молоко 400 мл
Домашні млинці на молоці покроковий рецепт
1. Для тесту мені потрібно три яйця, я додаю яйця пів чайної ложки солі і туди ж додаю півтори столові ложки цукру, все змішую віночком до однорідності. Далі я додаю 1 пакетик ванільного цукру і 150 мілілітрів молока, знову все добре перемішую, міксер мені не знадобиться так як тісто чудово забивається віночком. Попередньо просіяне борошно я вводжу в два етапи, за рецептом мені потрібно 160 грам муки.
2. Переліку інгредієнтів які мені знадобилися для приготування млинців я залишу в описі . Після того як я ввела всю муку я продовжую змішувати все віночком доводячи тісто до однорідної консистенції, Ось таке тісто у мене вийшло, завершальним інгредієнтом я додаю крохмаль, його мені знадобилося 40 грам. Тісто легко змішується – грудочки не утворюються. Завдяки крохмалю млинці виходять дуже ніжними. Після того як я ввела всі сухі інгредієнти готове тісто я розбавляю молоком молока, за рецептом мені знадобилося 400 мілілітрів. І в кінці я додаю 3-4 ложки соняшникової олії рафінованої без запаха.
3. Доводжу все до однорідної маси і залишаю постояти 15 хвилин. Смажу млинці на млинцеві сковорідці, досить рідке тісто, добре розпливається. Розподіляю тісто по всій поверхні сковороди і залишаю просмажиться кілька хвилин. Далі я спостерігаю за млинцем, коли краї стають рум’яними я беру паличку поддеваю трошки млинець і перевертаємо. Пекти млинці зовсім нескладно досить рідке тісто і добре расплывается.
4. Цукру за рецептом я кинула всього півтори ложки, смак млинців вийшов нейтральний і тепер я можу загорнути млинці як солодку так і не солодку начинку. Соду або розпушувач не кидаю, а ось крохмаль я вважаю дуже важливим інгредієнтом саме він дає еластичність млинців. Спекти млинці на млинцевої сковороді на температурі вище середнього, у мене 9 поділок я випікаю на 7. З цієї порції в мене вийшло 15 млинців. Рекомендую спробувати цей рецепт і ви не пошкодуєте, млинці виходять дуже ніжні і дуже вкусные.