Домашній квас на дріжджах, цукрі і лимонної кислоти

Як зробити Домашній квас на дріжджах, цукрі і лимонної кислоти простий рецепт. Але врахуйте готувати його потрібно в сонячний жаркий день.

Інгредієнти

Вода-5л
Цукор-500 гр
Дріжджі-1 ч. ложка
Лимонна кислота-1 ч. ложка

Домашній квас на дріжджах, цукрі і лимонної кислоти покроковий рецепт

1. Наливаємо в глибоку ємність 5 літрів звичайної води. Відправляємо туди 250 гр цукру, дріжджі і лимонну кислоту, все добре перемішуємо до розчинення. На суху сковороду висипаємо залишилися 250 гр цукру і доводимо до стану карамели.

2. Як тільки почне пінитися і запахне льодяниками відправляємо цю масу у воду з дріжджами. Потім перемішуємо до повного розчинення карамельної маси. Розливаємо все в чисті пластикові пляшки(не до країв) і відправляємо на сонці на весь день.
3. Спочатку пляшки будуть м’якими, але до кінця дня стануть твердими, це означає що процес бродіння пройшов правильно.

4. На поверхні з’явиться пінка, це не страшно, це активація дріжджів. Прибираємо на ніч пляшки в холодильник і вранці насолоджується освіжаючим різким квасом.

Відео рецепт 👇