Обліпиховий чай з обліпихи, груші, імбиру, мяти, меду

Обліпиховий напій з грушею, імбиром і медом 🍐🍯 Напій – тому що чайного листя тут немає. При цьому я б цілком могла назвати його обліпиховою чаєм, так як в ресторанах і кафе в меню часто можна зустріти обліпиховий чай без чайного листя. ⠀
Як би те ні було, це дуже смачний і корисний напій. І саме він виводив мене із стану «квашеної капусти», коли нещодавно я захворіла. Співвідношення інгредієнтів орієнтовний, ви можете змінювати його за смаком 😊
Обліпиховий чай з обліпихи, груші, імбиру, м’яти, меду простий рецепт домашній. Дуже осінній, яскравий і вітамінний. І мені подобається, що інгредієнти тут не варяться, а заварюються окропом – так більше користі, на мій погляд.

Інгредієнти

Обліпиха свіжа або заморожена – 250 г
Груша конференц дуже стигла і соковита, велика – 1 шт.
Імбир свіжий – 10 г або по смаку
М’ята, листя – 2-3 шт.
Окріп – 1,2-1,5 л
Мед за смаком

Обліпиховий чай з обліпихи, груші, імбиру, м’яти, меду покроковий рецепт

1. Обліпиху висипати в каструльку, додати нарізану грушу без насіння. Корінь імбиру почистити і натерти на дрібній тертці, додати до обліписі з грушею. Подрібнити всі разом блендером.
2. Додати вимиті листя м’яти і залити все окропом. Дати настоятися ~10 хвилин, процідити і перелити в чайник.
3. Розлити напій по чашках, додати мед за смаком і насолоджуватися 😉.