Як правильно заварювати шипшина сушений в термосі

Як правильно заварювати шипшина сушений в термосі простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ви напевно вже знаєте, що в профілактиці вірусних інфекцій, величезну роль відіграє вітамін С☀️ Айхерб зараз практично не замовити, тому раджу згадати про такий доступною ягоді, як шипшина🤩

Інгредієнти

шипшина
окріп

Як правильно заварювати шипшина сушений в термосі покроковий рецепт

1. Промиваємо шипшина. Подрібнюємо плоди шипшини ножем або в блендері , на 1 л води приблизно 50 гр сухого шиповника.
2. В термос зі скляною колбою (обов’язково, не метал!!!) засипаємо плоди і заливаємо крутим окропом (тут деякі можуть зі мною посперечатися, я заливаю саме окропом, так як мої джерела радять саме так), або водою температурою 80-90 градусов.

3. Наполягаємо 6-8 годин. Розливаємо по кружечкам і п’ємо відразу, якщо хочете додати мед, заважайте його пластиковою ложкою (при зіткненні з металом вітамін С швидко окислюється). Можна пити кожен день.

4. В 100 мл напою міститься від 500 до 1500 мг вітаміну С. Тому досить випити стаканчик шипшини в день для профілактики👍 Основне питання тільки в тому, що його потрібно правильно заваривать‼️