Як варити глінтвейн на соку без вина

Усім, хто вибрав «Варити» присвячується. Так ось… 🍷Глінтвейн – один з найбільш традиційних напоїв в осінньо-зимовий період, коли організм так потребує любові. Так навіщо ж йому відмовляти в задоволенні, отримати приємну порцію тепла і турботи?! ⠀ Перші рецепти близького до глінтвейну напою були відомі в Стародавньому Римі. Як варити глінтвейн на соку без вина в домашніх умовах рецепт простий. Тоді 🍷 змішували з прянощами, але не нагрівали. Пізніше, в нього стали додавати фрукти, горіхи, букети спецій і підігрівати у великих глиняних посудинах, проціджуючи через мідні сита.
Гіппократ неодноразово писав про лікувальні властивості цього гарячого напою та про суворому дотриманні дозування, до речі, теж. Сьогодні глінтвейн вже давно звична і зрозуміла частина як зимових свят, так і гірськолижного відпочинку, а також посиденьок з друзями, коли за вікном сніжно і холодно. ⠀ 🔥Найголовніше – глінтвейн ні в якому разі не повинен закипати. Температура повинна бути в районі 70-80 градусів. Інакше, всі враження може бути зіпсовано. Яким він може бути, якщо не 🍷: 🍇виноградний 🍓журавлинний 🍑гранатовий; 🍒вишневий; 🫐чорносмородиновий

Інгредієнти

Сік або їх мікс 1 літр
Вода 100 мл
терта цедра лимона
терта цедра апельсина
жменю родзинок
половинка кислого яблука
Паличка кориці 2 шт.
Гвоздика 4 шт
4 шт. Перець запашний
Мускатний горіх на кінчику ножа
Бадьян 1 шт
липовий Мед 1 ст. ложка

Як варити глінтвейн на соку без вина покроковий рецепт

1. Влити в сотейник води, додати всі спеції, кип’ятити 3 хвилини. Зняти з вогню і дати пряного відвару настоятися 5-10 хвилин, знову ставимо на невеликий вогонь. Влити сік, додати цедру лимона і апельсина, нарізану половинку яблука, изюм.
2. Підігрівати до тих пір, поки не з’являться бульбашки (перші ознаки кип’ятіння), постійно перемішуючи – в цей момент безалкогольний глінтвейн потрібно зняти з вогню. Не допускайте, щоб рідина кипела.
3. Додайте мед і перемішайте, щоб він розчинився. Накрийте глінтвейн кришкою і дайте постояти ще хвилин 15-20, щоб спеції повністю розкрили свій смак і аромат.
4. Перед подачею процідіть і пийте з прозорих, високих стаканів, додавши фруктів для краси. 💥💥💥А для тих, хто за класичний міцний рецепт, гортайте карусель. Живіть Смачно! Варіть глинтвейн!