Ягідний пунш алкогольний з малини

Як смачно зробити Ягідний пунш алкогольний з малини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. З усіх зігріваючих напоїв на різдвяних ринках Вени мені найбільше сподобався ягідний пунш. З малиною, зі спеціями, з ноткою цитрусових…

Готувати його дуже просто, ягоди використовуйте будь-які, які є в морозилці. І алкоголь можна взяти будь-який з тих, що прихований у вас в шафі, коньяк, ром, гран маньє, кальвадос. З останнім мені подобається найбільше👌

Інгредієнти

На 6 порцій:

300 гр замороженої малини
1 паличка кориці
1 зірочка бадьяна
2 гвоздики
1 коробочка кардамону
2-3 ст л меду
180 мл кальвадосу (коньяку, рома)

Ягідний пунш алкогольний з малини покроковий рецепт

1. В сотейнику з’єднайте 700 мл води і заморожену малину. Додайте спеції і доведіть суміш до кипіння, залиште на повільному вогні 5 хвилин. Зніміть з вогню, трохи остудіть і додайте мед.
2. Якщо подаєте весь обсяг відразу, то вилийте кальвадос в сотейник і розлийте пунш по келихах. Або налийте кальвадос у потрібну кількість келихів і додайте малинову основу.
3. Основу можна зберігати в холодильнику і розігріти перед подачею. Прикрасити часточкою апельсина або завитком апельсинової цедры.