Домашній мармелад з яблук та вишень на пектині

Домашній мармелад з яблук та вишень на пектині простий рецепт. Я так давно хотіла фон-полотно, зроблений професіоналом! Такий фактурний, приємний на дотик, в теплих тонах, легкий і комфортний у всіх відносинах! Ура-ура! Мрія збулася! Ну і РЕЦЕПТ мармеладу ловіть. Такий ароматний-ароматний, в міру солодкий і з кислинкою! ВИШНЕВО-ЯБЛУЧНИЙ🍏!!!

Інгредієнти

(вихід ~900 г):

200 г вишневого соку без добавок (можна пюре, але у мене саме сік)
400 г яблучного пюре
550 г цукру
130 г глюкозного сиропу
15 г 🍏🍏🍏 пектину
3 г 🍋 кислоти + 3 г окропу

Температура 107°

Домашній мармелад з яблук та вишень на пектині покроковий рецепт

1. Взяти 🍏 з запасом, запекти в духовці або СВЧ, пробити блендером і протерти крізь сито, відміряти потрібну кількість. Підготувати силіконові форми і невеликий ополоник з носиком (це важливо!) 200 г цукру із загальної маси з’єднати з пектином, перемешать.
2. У високому сотейнику з товстим дном з’єднати сік, пюре, додати залишки цукру і сюди ж частинами всипати цукор з пектином. Все ретельно перемішати, щоб не було грудочок, додати глюкозний сироп, поставити сотейник на 🔥, довести до кипіння і уварити масу на середньому вогні до стійких 107°.
3. В кінці буде здаватися, що потрібної температури не дочекатися, але наберіться терпіння, ретельно перемішуйте і чекайте, все буде! Як тільки маса набере потрібну температуру, влити 🍋 кислоту, швидко перемішати, зменшити 🔥 до мінімуму і, не знімаючи сотейник з вогню, дуже швидко розлити мармелад ополоником в формы.

4. Поспішайте, якщо забаритеся вийде один великий шматок мармеладу 🤣🤣🤣. Через 2-3 години вийняти мармелад з форм, на гарну папір і залишити на 8-10 годин, після обваляти в дрібному цукрі і наливати чайку ☕