Домашній рахат лукум турецький

Як зробити Домашній рахат лукум турецький рецепт простий. Хто придумав це ласощі – достеменно не відомо, але чиясь світла голова 500 років тому подарувала цю солодкість світу. Я, як східна жінка, жити без нього не можу. Рахат-лукум у нас в домі не перекладається. Особливо в пошані рулетный варіант з кунжутною начинкою. Але одна справа – купити, інша справа – зварити самої.
Якщо набити руку і набратися майстерності, результат набагато смачніше покупного. В принципі, нічого складного. Треба дуже густо варити суміш цукрового сиропу і киселя. Решта – горіхи, фрукти, соки, ароматизатори та барвники – опціонально. До речі, 500 років тому лукум ароматизували рожевою водою. Почати краще з самого простого класичного варіанту, щоб відчути текстуру і вловити суть. Єдино, що я тут додала горіхи.

Інгредієнти

– 2 ст цукру
– 0,5 ст води
– щіпка лимонної кислоти
– 1,5 ст води
– 0,5 склянки кукурудзяного крохмалю
– ваніль за смаком
– 100 гр мигдалю

Домашній рахат лукум турецький покроковий рецепт

1. Цукор, півсклянки води і лимонну кислоту помістити в сотейник, довести до кипіння, зменшити вогонь і варити 10 хвилин. Якщо варити довше, до легкої карамельності, готовий лукум придбає золотавий відтінок. Через 5 хвилин від початку варіння сиропу почати заварювати крохмаль: для цього крохмаль і півтори склянки води при помішуванні нагріти до кипіння і варити до прозрачности.
2. До цього моменту вже готовий сироп, який і потрібно тонкою цівкою ввести в заварений крохмаль. А ось тепер готуйте руку! На повільному вогні при постійному перемішуванні уваривайте суміш 30-60 хвилин. Повинна вийти дуже густа в’язка масса.
3. Швиденько додати ваніль і горіхи, перемішати і викласти у форму, змащену злегка рослинним маслом. В холодильник на 6 годин. Змішати 2 ст л крохмалю 2 ст л цукрової пудри, і в цій суміші обваляти лукум. Потім розрізати його, і остаточно обваляти в сухої смеси.