Домашній цитрусовий лимонад із апельсина і лимона

Яскравий ЦИТРУСОВИЙ ЛИМОНАД – те, що потрібно спекотними літніми вечорами 🍋🌿 Готуємо Домашній цитрусовий лимонад із апельсина і лимона простий рецепт. Готувати просто, смак і колір дуже насичений, а головне, напій натуральний, без консервантів 👍.
На фото мені хотілося передати атмосферу спекотного літнього вечора на вінтажній дерев’яній терасі, в оточенні плетених меблів і т. д. Що скажете, вийшло? Підтримайте публікацію лайком ❤, щоб мої рецепти не пропали з ваших стрічок❤ Зберігайте і готуйте🍹 Цей рецепт мені дала передплатниць❤ І сподіваюся, вона мене читає: Величезна подяка вам від мене 😘.

Інгредієнти

2 лимона
1 апельсин
100-200г цукру – тут за смаком (можна замінити медом за бажанням)
2 л води (може знадобитися ще)
м’ята за бажанням

Домашній цитрусовий лимонад із апельсина і лимона покроковий рецепт

1. Лимони і апельсини добре вимити щіткою, облити окропом, осушити і заморозити. Я це з вечора зробила. Розморозити, вони стануть м’якше. Нарізати зі шкіркою на великі кубики і змолоти в блендері. Залити 2 літрами питної води, додати цукор за смаком (я спочатку додала 100г, за підсумком додала ще 100г).

2. Настояти 2 години. Періодично помішуйте, щоб розчинився цукор. Спробуйте на смак, якщо потрібно, додайте ще цукор. Потім процідити, напій вийде дуже концентрований, яскравий, цитрусовий. Його можна розбавити, щоб вийшло більше лимонаду. У макуха я додала ще 1 л води, можна і больше.

3. Наполягла ще раз недовго, хвилин 20, і також процідила. Змішала з першим лимонадом, вийшло те, що потрібно на мій смак. Можна додати листочки м’яти, вони додадуть свіжості. Розлити по скляних пляшках і відправити в холодильник. Запас на вихідні у вас готов.