Домашня вершкова карамель простий рецепт.
Інгредієнти
▫️цукор-120гр
▫️вода-25 гр
▫️масло вершкове-60гр
▫️вершки 33-35%-110гр
▫️гімалайська сіль – щіпка
Домашня вершкова карамель покроковий рецепт
1. В сотейнику з товстим дном з’єднати воду з цукром і розтопити на середньому вогні до бурштинового кольору. Як тільки колір карамелі став світло – бурштиновий, гріємо вершки майже до кипения.
2. Тим часом доводимо карамель до глибоко бурштинового відтінку і вводимо масло кімнатної t , нарізане кубиками і додаємо сіль. Добре перемішуємо і далі акуратно, постійно перемішуючи вводимо гарячі вершки!
3. На цьому етапі потрібно бути акуратними, так як при введенні можуть бути бризки, тому сотейник раджу вибирати вище. Варимо карамель ще хвилини 2-3 і пробиваємо блендером.
4. Чим більше уварюємо, тим карамель гущі! Даємо карамелі охолонути і прибираємо на стабілізацію в холодильник!