фаршировані Запечені гриби печериці з сиром і шинкою в духовці простий рецепт. Що це? Так печериці фаршировані і запечені – ось що це! Печериці – магазин «світлофор» 96 ₽/кг – ідеальні, всі чистенькі, білі і пружні!
Інгредієнти
🍄 печериці свіжі стільки, скільки вміститься в форму (якщо помилилися при покупці, то інші ріжемо і заморожуємо – на піцу або рагу овочеве підуть чи ще куди)
шинка, ось прям 2-а кругляка за 5 мм (а то потім начинка залишиться і викинути шкода і нікуди не згодиться або ще що доведеться придумати🤣)
цибулина 🧅
2 зубчики часнику 🧄
сир
яйце 🥚 1 шт.
трохи зелені (у мене кріп)
вершкове масло
соняшникова олія
і ось тут напишу так:
залишки вершків (все одно якій %), що і було у мене
молоко
сметана (розбавляємо молоком)
сіль
перець
Фаршировані гриби печериці з сиром і шинкою в духовці покроковий рецепт
1. Печериці моєму (хто не миє, обтираем сухою серветкою) і акуратно витягуємо ніжку. Ніжки печериць нарізаємо, не мельчим, ужарятся. Цибулю чистимо, миємо, нарізаємо дрібним кубиком. Часник чистимо, споліскуємо, нарізаємо мелко.
2. Шинку ріжемо по-тонше, щоб у начинці було все гармонійно. Сир натираємо на крупній тертці. Обсмажуємо на краплі олії, поступово додаючи інгредієнти: часник + цибуля + гриби + шинка + сіль + перец.
3. Даємо начинці охолонути, вбиваємо яйце, додаємо порізану зелень і все перемішуємо – начинка готова. У капелюшки печериць кладемо по маленькому шматочку вершкового масла, солимо і наповнюємо «фаршем».
4. Поливаємо вершками, посипаємо тертим сиром і запікаємо ~20 хвилин при температурі 180 градусів. Прикрашаємо дрібно порізаною зеленню. Блюдо готове, подаємо як гарнір або закуску або взагалі можна замість вечері з келихом вина.