Французька гарячий шоколад

Як зробити Французький гарячий шоколад рецепт простий. Я в повному захваті! Чисте задоволення, яке можна випити, одночасно і напій, і десерт 🥰

Інгредієнти

Для 4 порцій (чашки 200-220 мл):
100 мл вершків 20% (я грішу і беру пожирніше 33-35%)
600 мл молока 3,5%
200 грам темного шоколаду 60-70% (або 7 ст. л. какао Cacao Barry)

100-150 мл вершків 33-35% (збити)
1 ч. л. кориці (за бажанням)

Французька гарячий шоколад покроковий рецепт

1. Змішуємо всі інгредієнти в сотейнику Доводимо до кипіння на середньому вогні, ретельно розмішуючи віночком. Домагаємося однорідною, гладенької текстури Даємо загуснути кілька хвилин і розливаємо в чашки Зверху викладаємо чайну ложку збитих вершків і за бажанням присипаємо корицей.
2. Заворачиваемся в плед, класну книгу або фільм, і віддаємося насолоди 🥰 Важливі нюанси: Шоколад вибирайте кращий з тих, що зможете знайти. Заради такої справи, я вам раджу при можливості придбати хороший регіональний темний шоколад, яких величезний вибір, наприклад, в магазинах для кондитеров.
3. Какао обов’язково несолодкий, темний, в ідеалі — алкалізованний Опціонально можна додати 40-50 грам цукру, але я як адепт темного шоколаду (читати: душнила і зануда), собі такого не дозволяю 🙈 в молоці присутній природна солодкість, мені її достатньо. Але якщо вам захочеться додати, не відмовляйте собі в цьому 😉