Французька заварний крем патисьер на молоці без вершків

Один з моїх улюблених кремів — це заварний крем Патисьер. Цей крем має дуже ніжну текстуру, його можна використовувати в різних десертах. Приготуємо крем Патисьер на молоці, без вершків. На вершках я вже публікувала схожий рецепт шоколадного крему. Як зробити смачний французький заварний крем патисьер на молоці без вершків рецепт простий.

Інгредієнти

300 г молока
3 жовтки (у мене 44 гр)
80 г цукру
30 г кукурудзяного крохмалю
25 г вершкового масла
Стручок ванілі/екстракт ванілі

Французька заварний крем патисьер на молоці без вершків покроковий рецепт

1. Очищаємо рядків ванілі від насіння. Додаємо насіння ванілі в молоко і ставимо на вогонь. Нам потрібно довести молоко до кипіння, але не кип’ятити. Тим часом, з’єднуємо жовтки з цукром і ретельно перемішуємо вінчиком. Додаємо крохмаль і знову з’єднуємо за допомогою віночка. Гаряче молоко з ваніллю поступово вливаємо в масу з жовтками і динамічно мешаем.
2. Якщо не будете заважати, всі згорнеться і нічого не вийде. Після того, як ми поєднали маси, ставимо на вогонь і знову заважаємо. Крем повинен почати кипіти, потім утворюються «клубочки», заважаємо далі ще пару минут.
3. Знімаємо з вогню і додаємо вершкове масло. Текстура крему гладка і ніжна. Прибираємо охолоджуватися в холодильник. Перед застосуванням можна збити міксером, щоб крем став ще нежнее.