Гарбузовий пиріг класичний

Гарбузовий пиріг класичний простий рецепт у духовці. Ділюся рецептом дуже простого в приготуванні десерт – гарбузового флану. Осінь – сезон гарбуза. Тому я вирішив поділитися з вами рецептом дуже простого, але смачного і незвичайного десерту – гарбузового флану. Давайте готувати.

Інгредієнти

Основа
• Пюре гарбуза 200 г
• Цукор 55 р
• Яйця 2 шт.
• Вершки 150 г
• Молоко 150 г
• Кориця ¼ ч. л.
• Мускатний горіх ¼ ч. л.
• Імбир ¼ ч. л.
• Ванільний екстракт 1 ч. л.

Карамель
• Цукор 40 г
• Вода 1 ст. л.

Гарбузовий пиріг класичний покроковий рецепт

1. Основа.
Гарбуз розрізаю і видаляють насіння. Нарізаю її на великі шматочки. Разом з шкіркою відправляю гарбуз в каструлю і готую на пару до м’якості. Зрізаю шкірку, а м’якоть перекладаю в чашу блендера. Туди ж засинаю цукор, заливаю вершки і молоко, розбиваю яйця, додаю корицю, мускатний горіх, імбир і ванільний екстракт. Пробиваю все це в блендері до однородности.

2. Карамель.
В сотейник насипаю цукор, додаю воду і ставлю його на вогонь. Розтоплюю цукор до стану карамели.

3. Випікання.
Готову карамель переливаю у форму (у мене 18 см в діаметрі). Виливаю поверх карамелі гарбузову масу. Форму ставлю в деко і наполяняю його водою, роблячи водяну баню. Відправляю випікатися в духовку на 1 годину при 130°C.

4. Готовий пиріг остуджую і прибираю в холодильник на 4 години. Виймаю десерт з форми, перевертаючи його. Для прикраси я збив трохи вершків і покрив ними десерт.