Глазур для паски Італійська меренга, Шоколадний ганаш і на желатині

Глазур для паски великоднього Італійська меренга, Шоколадний ганаш і Глазур на желатині простий рецепт. Найчастіший питання, яке мені зустрічається про куличах – це “чим покрити паску?” У мене вже є три рецепта глазурі для пряників. Вона підходить і для пасок. А сьогодні розповім, чим ще можна покрити паска.

Інгредієнти

Італійська меренга
140 гр цукру
70 гр яєчних білків (2 шт)
35 гр води
Щіпка лимонної кислоти

Шоколадний ганаш.
100 гр темного шоколаду
100 гр вершків (33-35% жирності)

Глазур на желатині
180 гр цукор
80 гр води
5 гр желатину
1/2 ч. л лимонно соку

Глазур для паски Італійська меренга, Шоколадний ганаш і на желатині покроковий рецепт

1. Італійська меренга.
З води і цукру зварити сироп до температури 121°С. Через дві хвилини після закипання сиропу почати збивати білки з лимонною кислотою до піни. Продовжуючи збивати, тонкою цівкою ввести гарячий сироп. Збити до міцної пишної маси. Покрити паски, за бажаю підпалити пальником або в духовці під верхнім нагревом/грилем.

2. Шоколадний ганаш.
Вершки довести до кипіння, залити ними порубаний шоколад, перемішати або пробити блендером до однорідної глянцевою маси. Накрити плівкою до контакту, прибрати в холодильник на 6 годин (можна на ніч). Через 6 годин: Добре перемішати або збити міксером, покрити куличи.

3. Глазур на желатині.
Ароматизатор, барвник за бажанням. Желатин залити 30 гр води, дати постояти 15-20 хвилин. З цукру і 50 гр води зварити сироп до розчинення цукру. У гарячий сироп внести желатин, лимонний сік, ароматизатор і барвник. Збити в густу міцну глянсову масу. Швидко покрити паски. При застиганні глазур стає насичено білій, матовой.