Холодець із свинини, яловичини та індички

Як смачно зробити Холодець із свинини, яловичини та індички простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецептів холоду, як і рецептів борщу безліч. У кожної господині є свій🎄.⁣⁣
Але сьогодні хочу сказати про подачу. Вже багато років, на Новий рік холодець/холодець я подаю в баночках.⁣⁣⠀ Повірте, це дуже зручно і красиво. У такий баночці одна порція. Банку закривається кришкою. Тому дуже зручно зберігати і подавати. ⁣⁣⠀

Інгредієнти

яловичина на кістці – (хороша м’ясна голяшка ідеальний варіант)⁣⁣⠀
свинина⠀- 1 кг⁣⁣⠀
гомілку індички – 2 шт⁣⁣⠀
лук -1-2 штуки⁣⁣⠀
морква – 1 штука⁣⁣⠀
часник 1 голівка⁣⁣⠀
лавровий лист, сіль⁣⁣⠀

Холодець з свинини, яловичини і індички покроковий рецепт

1. М’ясо миємо, голяшку краще розрубати на 2 частини, покласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Цибулю почистити і надрізати на 4 частини, не розрізаючи до кінця. Моркву очистити . Цибулю і моркву покласти до м’яса😋. Кілька штук запашного перцю.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ На великому вогні довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Бульйон не повинен бурхливо кипіти. Не забуваємо періодично знімати піну.⁣⁣⠀
2. Холодну має варитися не менше 6 годин. За півгодини до закінчення додати лавровий лист.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Через 6 годин м’ясо вийняти і порізати на не дуже дрібні шматочки.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Бульйон процідити через марлю.⁣⁣⠀
3. ЯКЩО БУЛЬЙОН ЩЕ ЗАЛИШИВСЯ НЕ ЗОВСІМ ПРОЗОРИМ – закип’ятити його і тонкою цівкою влити збитий яєчний білок і потім ще раз процідити.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ М’ясо повернути в бульйон , посолити , закип’ятити бульйон, часник пропустити через прес і розлити .⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀ Я розливаю в банки. Красиво, зручно і смачно 🎄.