Як смачно зробити Холодець із свинини, яловичини та індички простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Рецептів холоду, як і рецептів борщу безліч. У кожної господині є свій🎄.
Але сьогодні хочу сказати про подачу. Вже багато років, на Новий рік холодець/холодець я подаю в баночках.⠀ Повірте, це дуже зручно і красиво. У такий баночці одна порція. Банку закривається кришкою. Тому дуже зручно зберігати і подавати. ⠀
Але сьогодні хочу сказати про подачу. Вже багато років, на Новий рік холодець/холодець я подаю в баночках.⠀ Повірте, це дуже зручно і красиво. У такий баночці одна порція. Банку закривається кришкою. Тому дуже зручно зберігати і подавати. ⠀
Інгредієнти
яловичина на кістці – (хороша м’ясна голяшка ідеальний варіант)⠀
свинина⠀- 1 кг⠀
гомілку індички – 2 шт⠀
лук -1-2 штуки⠀
морква – 1 штука⠀
часник 1 голівка⠀
лавровий лист, сіль⠀
Холодець з свинини, яловичини і індички покроковий рецепт
1. М’ясо миємо, голяшку краще розрубати на 2 частини, покласти в каструлю, залити водою і поставити на вогонь. Цибулю почистити і надрізати на 4 частини, не розрізаючи до кінця. Моркву очистити . Цибулю і моркву покласти до м’яса😋. Кілька штук запашного перцю.⠀ ⠀ На великому вогні довести до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. Бульйон не повинен бурхливо кипіти. Не забуваємо періодично знімати піну.⠀
2. Холодну має варитися не менше 6 годин. За півгодини до закінчення додати лавровий лист.⠀ ⠀ Через 6 годин м’ясо вийняти і порізати на не дуже дрібні шматочки.⠀ ⠀ Бульйон процідити через марлю.⠀
3. ЯКЩО БУЛЬЙОН ЩЕ ЗАЛИШИВСЯ НЕ ЗОВСІМ ПРОЗОРИМ – закип’ятити його і тонкою цівкою влити збитий яєчний білок і потім ще раз процідити.⠀ ⠀ М’ясо повернути в бульйон , посолити , закип’ятити бульйон, часник пропустити через прес і розлити .⠀ ⠀ Я розливаю в банки. Красиво, зручно і смачно 🎄.