Баклажани по-грузинськи з горіхами, часником і майонезом

Як зробити Баклажани по-грузинськи з горіхами, часником і майонезом рецепт простий від Калнина Наталія. Начинка для рулетиків з баклажанів. Це одне з найулюбленіших страв грузинської кухні.

Інгредієнти

баклажани -3-4шт (1кг)
волоські горіхи – 100г
часник -3 зуб
майонез – за смаком
вода -1-2ст.л.
зелень кінзи – за смаком

Для домашнього майонезу:
молоко -50 мл
рослинну олію -100мл
сіль -1/4ч.л.
гірчиця -1/3ч.л.
сік лимона -1ч.л.

Баклажани по-грузинськи з горіхами, часником і майонезом покроковий рецепт

1. І так беремо баклажани 3-4 шт, поріжемо на пластинки. У миску наливаємо холодну воду, додаємо 1 ст. л. солі і опускаємо сюди баклажани, залишаємо на 20 хвилин. Займемося приготуванням начинки, волоські горіхи 100 грам з мельчаем за допомогою блендера. тепер додаємо 3 зубчики часнику, пропущених через прес для часнику, зелень кінзи дрібно порубаємо і додамо до горішкам. Якщо не любите майонез масу в масу можна додати гарячої води і перемішати, я додаю трохи майонезу, майонез у мене домашний.

2. В банку наливаємо 50 мл молока, 100 мл рослинного масла, опускаємо блендер і збиваємо до загустіння. Масло і молоко повинно бути однієї температури. Тепер додаємо сіль, гірчицю і лимонний сік, пробиваємо ще раз, майонез готовий. Масу перемішуємо і додамо трохи води, спробуйте на сіль, якщо треба додати, начинка готова. Баклажани на паперовий виймаємо полотенце.

3. Тепер обсмажуємо на сковороді, мені зручніше це робити на сковороді гриль, можна на звичайній сковороді. Так, обсмажуємо все баклажани. Тепер беремо одну пластинку баклажана, на край кладемо начинку і загортаємо рулетик. Так робимо все рулетики. Подаємо до столу. Виходить дуже смачно, на мій смак волоські горішки і часник це просто ідеальне поєднання. А яка у Вас улюблена начинка для таких рулетиків, поділіться в комментарии.