Баклажани смачніше грибів

Баклажани смачніше грибів швидко і смачно простий рецепт. Коли на дворі літо і овочеве достаток, то хочеться приготувати що-небудь смачненьке з овочів. Сьогодні я хочу поділитися з вами перевіреним смачним рецептом, який завжди йде “на ура” не тільки вдома, але і на пікніках. Рецепт маринованих баклажанів під гриби хороший тим, що його можна їсти в якості холодної закуски, в якості салату і консервувати в банки на зиму.

Інгредієнти

5 кг баклажан,
3 стіл.ложки солі,
0,5 кг цибулі ріпчастої,
4-5 головок часнику,
рослинне масло без запаху.

Для розсолу: 2 склянки води, 0,5 склянки 6% оцту, лавровий лист, 6-8 шт. чорного перцю горошком.

Баклажани смачніше грибів покроковий рецепт

1. Баклажани вимити і очистити від шкірки (обов’язково), нарізати їх невеликими товстенькими смужками, як грибні ніжки. Скласти в широку миску, щоб було зручно перемішувати. Посолити 3 столовими ложками солі, дати постояти 2 години, щоб з них вийшов коричневий сік. Поки баклажани відпочивають, ми підготуємо цибулю і чecнок.
2. Ці овочі очистити від шкірки, вимити, обсушити. Цибулю нарізати півкільцями, а часточки часнику навпіл. На сковороду наливаємо 2 столові ложки рослинної олії, розжарюємо його, тепер беремо потроху баклажан і обома руками віджимаємо їх, кладемо в розігріту олію і злегка обсмажуємо з обох cтopoн.
3. Відразу хочу сказати, що повну сковороду накладати не варто, а обсмажувати баклажани варто тонким шаром. Смажити їх теж не потрібно, тільки злегка щоб прихватились. Обсмажені баклажани викладаємо в каструлю шаром 3-4 см, а зверху кладемо частина нарізаної цибулі і часнику. І так далі, шар обсмажених баклажанів-лук-часник, поки не закінчаться всі oвoщи.
4. Тепер готуємо розсіл. У ємність наливаємо 2 склянки води, додаємо чорний перець горошком, лавровий лист і 1/2 склянки оцту. Закип’ятити і залити цим розсолом баклажани. Накрити кришкою, коли охолонуть поставити в холодильник на 1,5-2 доби. Я зазвичай тримаю баклажани під гриби двоє cyтoк.
5. Аромат з цієї каструльки такий, що просто слинки течуть. Якщо ви захочете закрити мариновані баклажани під гриби на зиму, то їх слід розкласти в чисті 0,5 л. банки, стерилізувати 15 хвилин, закатати кpышками.