Квашена капуста з цукром, хріном і морквою

чи Любите ви квашену капусту так, як любимо її ми? Для пікантності пропонуємо до хрусткої закуски додати хрін 😉 Квашена капуста з цукром, хріном і морквою рецепт простий.

Інгредієнти

капуста — 3 кг;
морква — 400 гр.;
хрін — 200 гр.;
вода — 2 л;
цукор — 150 гр.;
сіль — 3 ст. л.;
чорний перець горошок — 1 ч. л.;
лавровий лист — 6 шт.

Квашена капуста з цукром, хріном і морквою покроковий рецепт

1. Капусту миємо, прибираємо верхні листки. Тонко шаткуємо і кладемо в глибоку каструлю; Моркву чистимо, промиваємо і тремо на крупній тертці, кидаємо до капусти;
2. Хрін очищаємо, натираємо, висипаємо до інших овочів; Додаємо лавровий лист і горошинки перцю; Воду доводимо до кипіння, даємо трохи охолонути і розмішуємо соль.
3. Накриваємо каструлю кришкою, залишивши щілину, і залишаємо в теплому місці; Пару раз в день проколюємо капусту дерев’яною ручкою ложки, щоб виходив воздух.
4. Через три дні всипаємо цукор і перемішуємо, ставимо каструлю в холодильник. Через добу квашена капуста готова.