Парфе паштет з курячої печінки з цибулею і маслом вершковим

Парфе з курячої печінки можна готувати по-різному. Головне, щоб в результаті вийшло легко і ніжно, загалом чудово і бездоганно (це переклад французького слова parfe 😉) Парфе паштет з курячої печінки з цибулею і маслом вершковим простий рецепт в домашніх умовах.
Нам дуже сподобався результат! Це неймовірно смачно! Навіть просто з хлібом (багет ідеально! А якщо зверху покласти в’ялені сливи, то виходить справжній вибух смаку. Хоча я не наполягаю, звичайно. Але дуже раджу спробувати.
Майже у всіх рецептах парфе, які я вивчила, печінка, вершкове масло йдуть один до одного по вазі. Мене це чомусь зупиняло 😁, тому вибрала варіант, де половина олії замінюється вершками.

Інгредієнти

650 г курячої печінки
молоко для замочування печінки
1 середня цибулина
3-4 гілочки чебрецю (тільки листя)
1 зубчик часнику
4 яйця
200 г вершкового масла (розтопити і остудити до кімнатної температури)
200 мл жирних вершків 33%
80 мл коньяку
15 г солі
3 г свіжомеленого чорного перцю

Парфе паштет з курячої печінки з цибулею і маслом вершковим покроковий рецепт

1. Печінка очистити від плівок і жилок. Замочити в молоці на 2 години. Цибулину дрібно нарізати і обсмажити з часником і чебрецем на вершковому маслі (взяти з загальної кількості), влити коньяк і підпалити. Відставити і остудити до кімнатної температуры.
2. Печінка пробити в блендері, додати цибулю, додати розтоплене вершкове масло, пробити все разом, додати яйця і вершки. Ще раз усі разом подрібнити в блендері. Додати сіль і перець. Перемішати. Вилити суміш у вогнетривкі форми (див. сторіс).
3. Зверху покласти лавровы лист або прикрити папером для випічки(якщо не хочете, щоб утворювалася кірка) Форми помістити на деко і налити воду кімнатної температури. Запікати при 130 градусах до темературы всередині паштету 75 градусів. Час залежить від розміру ваших форм.

4. Температуру можна перевірити кулінарним градусником. (Якщо його немає, то не питайте як – я не знаю). Після запікання відразу остудити – помістити форми в холодну воду. І нехай вам буде вкусно!