Тушкована капуста з копченими ковбасками

Тушкована капуста з копченими ковбасками простий рецепт. У Німеччині тушковану капусту дуже люблять! Взагалі це не оригінальний рецепт, я по інтуїції готувала. Іноді ще додають прянощі (аніс, гвоздика, коріандр або кумир). Але я обійшлася без них. Все-таки, не все ще є на моїй гуртожитській кухні 🙂

Інгредієнти

– капуста — 1/2 качана
— цибулю ріпчаста — 2 шт.
— морква — 1-2 шт. (у мене були міні)
— ковбаски копчені — 200 г
— томатна паста — 1 / 2 ст. л.
— перець червоний — за смаком
*ще можна додати бекон, який можна обсмажити на початку разом з цибулею і морквою.

Тушкована капуста з копченими ковбасками покроковий рецепт

1. Цибулю нарізати півкільцями, моркву — тонкою соломкою. Капусту нашаткувати. Ковбаски нарізати кружечками. Велику розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Додати цибулю і морковь.

2. Обсмажувати 5 хвилин до м’якості моркви. Додати ковбаски, обсмажувати ще 3 хвилини. Викласти капусту. Додати трохи води. Накрити кришкою і тушкувати 5-7 минут.

3. Потім перемішати, додати томатну пасту, перець. Тушкувати на середньому вогні 30-40 хвилин під кришкою. Періодично підливати трохи води. Капуста потемніє, стане дуже мягкой.

Відео рецепт 👇