Хумус домашнє приготування

Як зробити смачний Хумус домашнє приготування рецепт простий. Пафосно😎 — хумус з запеченої буряком і копченої пірамідальної сіллю. Мило🤗 — різнокольорові хумусики. Серйозно😐 — хуммусье асорті різнобарвне. Та як же назвати рецепт🤔? Чотири хуммусья? Добре залишу це на ваш вибір. ⠀ Я б міг довго міркувати про роль хумуса в близькосхідному регіоні, міг привести пару історичних фактів і посперечатися сам з собою, хто ж першим з ворогуючих сторін його придумав💤 Але не хочу, за вікном дощ, а в склянці татів чай з ялівцевих ягід🙄 ⠀
А розповім ось про що, я обожнюю фотографії з старих кулінарних книг, при перегляді яких виникає затишне відчуття малюнка🖼 Такі фотографії хочеться довго роздивлятися, шукати деталі, розгадувати головоломки, як вони були зняті і оброблені. А потім, вечорами, збирати свою версію таких фотографій🤓 ⠀ Напевно, тому факт появи друкованої версії книги для мене величезна подія😃 І немає, це не приклад успішності блогера чи ще чогось. Просто забавно, які штуки можуть відбутися за 4 роки активного записування та фотографування своєї їжі. Мені дуже приємно отримувати коментарі, повідомлення, що ви повторюєте рецепти з цієї сторінки, спасибі вам👍

Інгредієнти

Базовий хумус👇
— 450 г нуту, замоченого на ніч у воді з 2 ч. л. харчової соди
— 12-14 ст. л. пасти тахін
— 2 ч. л. солі
— 2 ч. л. кмину
— 1 ч. л чорний перець
— 1-2 перцю чилі
— 1 ст. л. яблучного оцту
— 1 ст. л. бальзамічного оцту
— гострий соус
— блендер з чашею

Для зеленого👇
— 100 г суцвіть броколі
— 100 г шпинату
— 2 ч. л. суміші спецій заатар (за бажанням)

Для фіолетового👇
— 3-4 дрібних буряків
— пара пучок копченої сіль (за бажанням)

Для помаранчевого👇
— 200 г гарбуза
— копчений перець гострий (за бажанням)

Хумус домашнє приготування покроковий рецепт

1. Відваріть нут 1 годину до готовності. Якщо бажаєте отримати більш гладкий хумус за текстурою, то можете зняти з гороху жорстку шкіру, я хлопець ледачий і так не заморачиваюсь.

2. Помістіть все для бази в чашу блендера, додайте склянку води, в якій варилася нут, подрібніть до однородности.

3. Розділіть хумус на 4 частини і подрібніть кожну з овочами і специями.

4. Подавайте з коржами та різаними овощами.