Закуска з баклажанів, перцю і помідорами

Закуска з баклажанів, перцю і помідорами простий рецепт 🤤 Обалденно смачні, трохи гострі (звичайно, гостроту можна регулювати), соковиті і універсальні. Можна як закуску, основне блюдо на вечерю і навіть на бутерброд…😃

Інгредієнти

⏰ 30 хв

▪️1 кг баклажанів
▪️2 болгарських перцю
▪️3-4 помідора
▪️3 зубчики часнику
▪️1/3 ч. л гострого перцю
▪️~1 ст. л масла
▪️Сіль, спеції
▪️Підсолоджувач (якщо цукор, 3 ч. л.)

Закуска з баклажанів, перцю і помідорами покроковий рецепт

1. Баклажани нарізати кружечками, посолити, залити водою і залишити на 1 годину. Після злити воду, баклажани промокнути серветками. Викласти на деко, зверху трохи змастити маслом. Поставити в духовку на 180 гр до готовності баклажанів (~35 хвилин).
2. Перець очистити від насіння, подрібнити за допомогою блендера разом з помідорами. Додати часник через прес, сіль, спеції, гострий перець і поставити на повільний вогонь. Варити 10-15 минут.
3. Можна додати за смаком сік лимона/оцет (якщо не вистачає кислинки).
В ємність викласти шарами баклажани і аджику. Поставити в холодильник мінімум на 2 часа.

Відео рецепт 👇