Печінково грибний паштет на вершках ніжний на бутерброд

Як смачно зробити Печінково грибний паштет на вершках ніжний на бутерброд простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Печериці 500 гр
Часник 🧄 2 зуб
Цибулю 🧅 2 шт середнього розміру)
Моркву 🥕 1 шт
Куряча печінка 400 гр (очищена від жилок і плівки)
Сіль
Чорний або білий перець
Мускатний горіх на кінчику ножа
Коньяк або віскі 2 ст. л
Вершкове масло 50 гр
Вершки 33% 200 мл

Печінково грибний паштет на вершках ніжний на бутерброд покроковий рецепт

1. Обсмажуємо цибулю, моркву і часник 3-4 хвилини, потім додаємо шампіньйони і готуємо до випаровування вологи від них, періодично помішуючи. Засипаємо підготовлену курячу печінку, відразу солимо, перчимо і щіпку мускатного ореха.

2. Коли печінка готова (розділити шматочок, всередині він повинен бути світлим) додаємо коньяк або віскі, і протягом 2 хвилин испаряем алкоголь.

3. Додаємо вершкове масло і вершки, коли вершки стануть густіше знімаємо з вогню і всю масу перебиваємо в блендере.

4. Даємо охолонути і прибираємо в холодильник до застигання, густота паштету залежить від кількості вершкового масла і густоти загальних ингредиентов.

Відео рецепт 👇